Skořicové sušenky

23. září 2008 v 19:20
Skořicové sušenky s čokoládou
vyobrazení
200 g másla, 125 g hnědého cukru, špetka soli, 1 vejce, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžičky skořice, 150 g barevného čokoládového dražé na ozdobu
Příprava: 1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozměklé máslo, cukr a sůl utřeme do krému. Přidáme vejce a pokračujeme ' v míchání, dokud se cukr nerozpustí. 2. Mouku smícháme s kypřícím práškem a skořicí a postup­ně přimícháme do krému. Dvěma lžičkami oddělujeme kous­ky těsta asi o velikostí ořechu a klademe je v dostatečné vzdálenosti na plech vyložený pečícím papírem. 3. Hromádky těsta obložíme čokoládovým dražé, ale příliš je netiskneme. Pečeme asi 15 minut do zlatohněda. Sušenky necháme asi 5 minut vychladit nejprve na plechu a potom důkladně na kuchyňské mřížce. Přechováváme je v dóze.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama