Září 2008

Skořicové sušenky

23. září 2008 v 19:20
Skořicové sušenky s čokoládou
vyobrazení
200 g másla, 125 g hnědého cukru, špetka soli, 1 vejce, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžičky skořice, 150 g barevného čokoládového dražé na ozdobu
Příprava: 1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozměklé máslo, cukr a sůl utřeme do krému. Přidáme vejce a pokračujeme ' v míchání, dokud se cukr nerozpustí. 2. Mouku smícháme s kypřícím práškem a skořicí a postup­ně přimícháme do krému. Dvěma lžičkami oddělujeme kous­ky těsta asi o velikostí ořechu a klademe je v dostatečné vzdálenosti na plech vyložený pečícím papírem. 3. Hromádky těsta obložíme čokoládovým dražé, ale příliš je netiskneme. Pečeme asi 15 minut do zlatohněda. Sušenky necháme asi 5 minut vychladit nejprve na plechu a potom důkladně na kuchyňské mřížce. Přechováváme je v dóze.

Zdravé mlsání

23. září 2008 v 18:35

Sušenky z ovesných vloček

17.7.2008 18:13 | Moučníky - sušenky, musli
250g hery, 250g ovesných vloček, 15Og cukru krupice, 2 vejce, 300g polohr. mouky, 1/2 práš. do peč., 1 sáček slunečnicových semínek, 2 lžíce kokosu.
Všechny suroviny spojíme v těsto a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme placičky. Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Z dávky je přibližně 65 ks sušenek.